Tentoonstellingen

januari/februari / maart/april 2021

Januari 2021

In de etalage zijn werken te zien van:

Omdichter Jorieke Rottier en Ina Sponselee

februari 2021

In de etalage zijn werken te zien van:

Tim van Eenennaam

Tim

In zijn werken speelt het licht de hoofdrol, het spel van licht aan schaduw, de veranderende lichtval tijdens de dag. Hij is constant op zoek naar nieuwe vormen om in een wit vlak diepte te creëren door een werk op te bouwen in lagen glas en papier of door patronen te vouwen. Op wit is dit effect het sterkst en het geeft de werken een soort serene rust. Veelal gebruik ik willekeurige cijferreeksen om de patronen vorm te geven, de getallen in deze reeksen, bepalen de vouw en of snijrichting. In oktober komt Tim terug met een tentoonstelling in GalerieGerritse samen met werken van Ina Sponselee.

 april 2021

leen 1

Leen Loef

Als mensen maar eens verwonderd worden, dan wordt hun interesse vanzelf gewekt…

Loef werkt in vrijwel alle technieken: potlood, aquarel, gouache en acryl. Met gemodelleerd blik, papier of balsahout tilt hij z’n werk van het platte vlak naar de derde dimensie.

Loef maakt ook 3D-objecten, bijvoorbeeld van beschilderd balsahout. Dat gevat in perspex kappen museale kwaliteit krijgt.

Wie meer wil zien, kijkt naar de vele voorbeelden. Creaties van Loef zijn altijd een feest voor het oog. Voeding voor de ziel. En raadsels voor de geest. Want als kijkers verwonderd worden, groeit de interesse vanzelf.

mei /juni 2021

Edith Snoek

 

Edith 1

Edith Snoek werkt aan verschillende series. Bekend zijn vooral haar meisjes en jonge vrouwen.  Kwetsbaarheid, schoonheid en vervreemding zijn haar uitgangspunt. Vaak bereikt zij dit door meerdere bijna identieke “portretten” naast elkaar te schilderen. De modellen zijn geen bestaande personen maar zijn door hun manier van schilderen abstract en universeel. Zij lijken onderkoeld, in gedachten, dromerig, in zichzelf.
Naast deze serie werkt Edith ook aan een serie die ze “landschappelijk” noemt. Ook hierin zijn verstilling, leegte en kwetsbaarheid uitgangspunten.
Edith Snoek studeerde aan de KABK in den Haag waar ze in 2003 afstudeerde.  Sinds die tijd exposeert ze in binnen en buitenland. In 2012 deed ze mee aan het programma ‘Sterren op het doek” waar ze Caroline Tensen schilderde en Caroline het schilderij mee naar huis nam.

juli/augustus 2021

De Zeeuwse Kunstkring

september 2021

“Water”

Thema tentoonstelling met werken van Tini van Bebber, Thijs Schaap, Willeke van der Stel, Jacqueline Pruijsers, Jeanine Vandenbergh, Willy Leijnse , Ina Sponselee, Bert van Wijk en Ellen Gerritse.

 

 

oktober 2021

Tim van Eenennaam en Ina Sponselee

november/december 2021

 Jeanine Van Der Linde , Charlotte Vanhoubroeck, Lindsey Meul en Annelies Devriese

 

 

Houd onze website in de gaten voor meer informatie rondo m onze tentoonstellingen en de exacte data.