Tentoonstellingen

januari 2022

Januari 2022

In de etalage zijn werken te zien van:

Ans Bakker

ans 1

kandelaars uit de serie Glans te koop via internet

info@galeriegerritse.nl

februari 2022

Tim van Eenennaam

Tim

In zijn werken speelt het licht de hoofdrol, het spel van licht aan schaduw, de veranderende lichtval tijdens de dag. Hij is constant op zoek naar nieuwe vormen om in een wit vlak diepte te creëren door een werk op te bouwen in lagen glas en papier of door patronen te vouwen. Op wit is dit effect het sterkst en het geeft de werken een soort serene rust. Veelal gebruik ik willekeurige cijferreeksen om de patronen vorm te geven, de getallen in deze reeksen, bepalen de vouw en of snijrichting.

Cecile Spaapen

cecil spaapen 4 jpeg

Vanuit haar atelier in Vlissingen ontwerpt Cecile Spaapen grafische kunst, geschilderd in rijke pigmenten. Krachtige patronen, zelfgemaakte natuurlijke verf en traditionele technieken komen samen in een modern werk, voornamelijk op papier

Ina Sponselee

Ina wandsieraad ebbenhout zilver

De wandsieraden van Ina Sponselee hebben een dubbele betekenis en functie, namelijk object en sieraad. Afhankelijk van de grootte kan het wandsieraad in zijn geheel of gedeeltelijk gedragen worden. Ebbenhout en balsahout worden gecombineerd met geschuurd zilver.

maart 2022

Leerlingen van de

Wilgenhof

werken in GalerieGerritse aan een installatie ‘vertakt en geworteld’

Bomen in de kunst. KKW 2022 bso 2

Kom vanaf 6 maart eens binnenlopen om de leerlingen aan het werk te zien.

Finnisage op 26 maart 2022 om 16.00 uur

U wordt van harte uitgenodigd

april/mei 2022

Dinie Wikkerink

fotografie

Licht is het belangrijkste thema in het werk van Dinie Wikkerink. Het merendeel van haar foto’s zijn in haar directe omgeving gemaakt. Sinds 1993 werkt ze aan dit thema en ziet ze het als een uitdaging om binnen deze beperking haar werk verder te ontwikkelen. De omgeving verandert niet maar wel de manier waarop ze ernaar kijkt. Dinie Wikkerink arrangeert niet, zij doet verslag van wat zij ziet. Ze probeert bijzondere lichtmomenten te vangen. Het licht dat de ruimte anders doet beleven of de aanwezige objecten een nieuwe beeldende betekenis geeft. Het goede moment is belangrijk, een paar seconden eerder of later kan het anders zijn. Het is een zoeken naar het minimale dat toch nog zeggingskracht bezit, licht dat er is bij gratie van de duisternis en op bijna abstracte wijze uitdrukking geeft aan begrippen als stilte, eenvoud en intimiteit.

D Wikkerink

 Ans Bakker

glas

Het glaswerk van Ans is een voortdurend ontvouwen van schoonheid. De snelheid van het omvormen vanuit de hitte naar loom afkoelen. Van binnen naar buiten als een oerdrift. Een spanningsveld van bestaande vormen die als vanzelf in een andere vorm vloeien. Krachtig, onstuimig, en kwetsbaar maar altijd met een intensiteit die je vol liefde meeneemt naar alle vormen van het leven zelf.

ans bakker site

 In de vitrinekasten wordt aandacht besteed aan ‘de ring’ door diverse kunstenaars .

In april en mei besteden wij aandacht aan ‘de ring’. Met name ringen die van onconventionele materialen gemaakt zijn. 10 Kunstenaars zijn geselecteerd en hebben ringen gemaakt van steenkool, papier, siliconen, kokosnoot, papier en meer.

ring 3 Klaske ring:    Klaske Jasperse

juni 2022

Nanky de Vreeze

 Nanky de Vreeze vertrekt vanuit een grote verscheidenheid aan bij toeval gevonden materialen . Elk ‘iets’ kan drager worden voor het uiteindelijke werk. Het object droomt zich vooruit in haar hoofd. Verf, papier, potlood, touw, tape, metaaldraad en zo meer blijven belangrijke bindmiddelen om voorzichtig , op minimale wijze, van het ‘vindsel’ een uniek verstild object te maken

nanky7

Wendelmoet Langerak

Het werk van Wendelmoet Langerak neemt de stilte in zich op en vult weinig ruimte. De schaarste aan beeld en lijnen geeft in haar zoektocht naar minder, een heldere tekening. Op een wit gedekte tafel kan je je verwonderen over het wit wat oplicht.

wendelmoet langerak. 2

Daar naast is het tweede deel van het project ‘RINGEN’ te zien (zie april/mei) met o.a. werk van Etuschka Benschop en Jacqueline Schot 

juli/augustus 2022

De Zeeuwse Kunstkring presenteert:

Ben Game

Ben Game

In het werk dat Game maakt, wordt hij geboeid door het figuratieve. Met name de mens zittend of als portret. Het werk moet een bepaalde botheid in zich hebben. Het mag eigenlijk niet te mooi worden in zijn ogen. De ruwheid mag daardoor niet te af zijn, maar te weinig werkt ook niet. De spanningsboog is precies genoeg. Game werkt met het thema verdwijnen/verschijnen. Hij maakt zijn tekeningen in boeken en de schilderijen met acryl- en olieverf op doek.

Helma Hulscher

Helma Hulscher

Vertrekkend vanuit het landschap komt Hulscher tot beelden/schilderijen, waarin kleur, compositie en tekens het overnemen van de waarneming en de representatie. Zo ontstaat er in haar werken een nieuwe beeldende realiteit. Volledig abstract worden de werken niet; er blijft altijd een referentie naar de werkelijkheid. Schilderen is voor Hulscher een manier om visuele beelden te verwerken en om tot een ‘omschildering’ te komen.

Michiel Hermsen

Michiel

Kenmerkend voor de schilderijen van Hermsen is het gebruik van pure geometrische vormen en een minimum gebruik aan kleuren om een optimaal resultaat te bereiken. Vormen worden repeterend gebruikt in zowel vlakken als lijnen zonder overheersend te zijn of scherp te contrasteren. Het laat zich het best beschrijven als een vorm van herkenning of, met andere woorden, de realiteit van het schilderij is niet feitelijk of van voorbijgaande aard, maar ligt besloten int het kijken zelf.

Miems van Citters

Miems-van-Citters-Kinderportretten-02

Citters maakt abstracte beeldhouwwerken, meest in hardsteen, die dikwijls op vormen van vruchten en schelpen zijn geïnspireerd; daarnaast maakt zij veel portretten in opdracht. Haar schilderijen omvatten vooral stillevens (veel bloemstukken) en landschappen in impressionistische trant met een harmonisch helder coloriet.

september/oktober 2022

Judy Hooymeyer

Judy gras en mos object b

In het werk van Judy Hooymeyer staat de relatie mens-natuur centraal. Ze werkt met natuurlijke materialen zoals schapenwol die zij vilt en andere textiele materialen die zij bewerkt tot nieuwe vormen en texturen. Door het uitvergroten van een natuurlijke structuur bijvoorbeeld van een zeepok, ontstaat er een nieuw organisme. Door deze te plaatsen in een steriele omgeving, – bijvoorbeeld die van een galerie- ontstaat er een nieuwe habitat. ‘Het is juist door deze verwondering of afkeer dat men bewust wordt van de eigen relatie met het beeld en met zichzelf.’.

André Klompmakers

 compositie 9 (1)

 André Klompmakers vindt  zijn inspiratie in het Zeeuwse landschap. Kenmerkend voor zijn schilderijen zijn het gebruik van acryl verf met marmergruis, afval van zijn beeldhouwwerk.

In zijn ”conceptueel landschap” neemt hij ons in zijn verbeelding mee aan de hand van de vraag hoe gebruik van ons landschap doorwerkt in verlies van biodiversiteit en verschraling. In zijn beeldtaal worden de kleuren als metafoor gebruikt voor het verlies van biodiversiteit.  Uit een gestructureerd landschap (onderlagen) vervluchtigen de kleuren en verliezen hun wetmatige hiërarchie en zwermen uit over heel het doek. Het perspectief, letterlijk als horizon in een landschap en figuurlijk als verlies van biodiversiteit, is verdwenen. De steenslag, het marmergruis, symboliseert de verschraling van het landschap. De naam van uitstervende vlindersoorten verbindt het thema aan zijn schilderijen.

Anneke de Vries

Anneke de Vries (2)

Anneke de Vries laat zich bij het maken van haar sieraden leiden door de structuur van het materiaal waarmee ze op dat moment werkt. De structuur is mede bepalend voor de vorm van het sieraad.

november/december 2022

nog in onderhandeling

Houd onze website in de gaten voor meer informatie rondom onze tentoonstellingen en de exacte data.