Tentoonstellingen

februari /maart 2019

Van 1 februari tot en met 15 maart.

Het Zeeuws Textiel Collectief

ZTC foto GG 1 (1)

 Gedachten

Het Zeeuws Textiel Collectief wordt gevormd door kunstenaars Tini van Bebber, Etuschka Benschop, Klaske Jasperse, Marijke  Leertouwer, Corry Loogman, Willeke van der Stel en Nelie Zoetemeijer- van der Nol.

De kunstenaars werken individueel maar treden voor exposities in binnen- en buitenland, ook naar buiten met samenwerkingsprojecten.

Voor GalerieGerritse is het thema “Gedachten” uitgewerkt. Handgemaakte in kartonnagetechniek uitgevoerde zwarte kastjes herbergen kleine subtiele werken in een eigen universum.

Opening op zondag 3 februari 2019

maart/april 2019

Nature, trees and structures

Werken van

Diana Hoogeveen

douglas 2-delig 47 x 19 cm (2)

Diana heeft in de natuur haar materiaal gevonden voor haar hout-sculpturen. De boom zelf functioneert daarin vaak als gegeven, en is altijd terug te vinden in de structuur of vorm. Daarnaast speelt ook het experiment met andere natuurlijke materialen, waaronder handgeschept papier, een belangrijke rol in haar werk. Haar sculpturen kunnen een plaats krijgen aan de wand, op de vloer of op een sokkel in de ruimte. Ze werkt vaak in series waarin ritme, herhaling en patronen uitdagen tot aandachtig kijken. Door de strakke elementaire vormen die ze daarbij hanteert ontstaat een spannend contrast met de organische tekeningen en structuur van het hout zelf.

Marion Crezee

fullsizeoutput_594

Voor Marion is de natuur al sinds lang de belangrijkste inspiratie-bron voor haar tekeningen en werken op papier. Alle aspecten ervan kunnen tot onderwerp dienen; bomen, planten, dieren, schoonheid, verval, leven en dood. Ze verbindt in haar werk figuratie met abstractie, tegenpolen die ze in haar beelden tot een verrassende symbiose probeert te brengen . Daarin spelen structuur, ritme en ruimte een belangrijk rol. Ze werkt bij voorkeur in series die aan een thema of onderzoek gebonden zijn. Haar streven blijft daarbij beelden te scheppen die de zichtbare werkelijkheid overstijgen en meer zijn dan alleen de som der delen.

mei / juni 2019

‘Beyond expectation’

Melanie Mertens

Melanie Mertens studied art in Arnhem and Cologne. She lives and works in Remagen in Germany. In the last years she was occupied in painting with the topics identity, nature and technology and role of men changing and shaping the natural environment and own conscience.

She exhibites among others in Cologne, Bremen, Schiedam, Kopenhagen and Rotterdam.

 

melanie mertens. 2

en

Kees  Wijker

kees wijker

juli/ augustus 2019

Jolanda Meulendijks

2018-JolandaMeulendijks-Reis-300x225

 

september / oktober 2019

Antoine Mes

en

Yvette Lardinois

_DSC8448

November/ December 2019

 Women in Metal

 

 

 

 

 

Houd onze website in de gaten voor meer informatie rondom onze tentoonstellingen en de exacte data.